Voeding & Leefstijl: een introductie over voeding als medicijn

EET JE BETER

VOEDING & LEEFSTIJL ALS MEDICIJN

Zoek jij naar antwoorden?

Als je wel eet, maar niet zeker weet hoe en wat slim is.
Zoek je naar het effect van je voeding op je eigen kwaaltjes.
Je stoornis of ziekte, misschien?
Wil je precies weten hoe het kan dat voeding autisme en ADHD-klachten kan helen?


Misschien herken je het wel
Je eet gewoon. Gewoon, zoals je het al deed toen je nog kind was, volgens traditie, overgedragen van ouder op kind en ook op school, in instelling, ziekenhuis en bij vrienden herken je wat je zelf ook eet.


En toch zit je hier; omdat je ervaart dat er ergens iets niet klopt?
Ben je op zoek naar antwoorden omdat je gezondheid te wensen overlaat?
Stel, dat je serieus gehinderd wordt om voluit te leven.
Je valt uit op je werk/ op school. Je gezin komt tekort door je gesteldheid.
Je kind, leerling, familie is ziek en niets lost het probleem op. Sterker nog; de problemen stapelen maar door!
Waarschijnlijk dat je er onrustig door bent, niet happy, bezorgd.


Ben je het met me eens dat je iets anders, echt nieuws, nodig hebt om te herstellen? Dat je, om ten diepste beter te worden, iets moet vinden dat anders is als je tot nu toe deed/kreeg aangeboden?


Ik ben Margo Versteegen van Your Natural Chemistry, en wat je hier net leest, dat is precies de onoplosbare puzzel waarvoor ik stond en die ik voor mijn dochter moest en zou oplossen!
Ze werd enorm belast door haar autistische stoornis maar door mijn hulp
met alles wat niet met haar studie te maken had kon ze toch studeren. Zich ontplooien als operazangeres en met mate deelnemen aan het “gewone” leven. Beetje gelukkig zijn zelfs.
Dat gaat voorspoedig, totdat ze op 14 januari 2016, een half jaar voor haar afstudeerconcert op het conservatorium, te horen krijgt dat haar overgewicht een verdere carrière dwarsboomt; ze moet en zal slanker worden om door audities heen te komen voor solistische rollen.
Zij was hier diep en dieptreurig door en ik?
Ik was ten einde raad……..


Zo gaat het ook met de geweldige ver-BETER-ing van lichaam en geest die mogelijk wordt met nieuwe leef & eetgewoonten. Je kan dat fitte, fijne gevoel en die heldere mind boordevol creativiteit pas begrijpen als je dat zelf ervaart.
Als leidraad voor ver-BETER-ing van je gezondheid schreef ik de Vivid Brain Bleuprint. In de Bleuprint komen alle aandachtspunten
waarin je zal investeren als je op weg gaat naar je beste gezondheid gestructureerd aan bod.


Eerste facet; VOEDING
Van het eenvoudige boerenvoedsel aan het begin van de 20 ste eeuw,
via de armoedige omstandigheden in de 2 wereldoorlogen naar de periode na de tweede wereldoorlog. De welvaart nam toe, er kwam meer voedsel en meer vraag naar luxe. De industrie sprong daarop in met nieuwe producten en creëerde zo nog méér nieuwe wensen en behoeften. Gevolg; overgewicht, hart en vaatziekten, diabetes en nog talloze ongezonde neveneffecten. Hoe nu te ver-BETER-en?
In de komende 14-daagse lezingen ga ik daar nog uitgebreid op in.


Tweede facet; RELAX Darwinisme Laat ik beginnen met een stukje geschiedenis. Al 300 jaar baseren wetenschappers, opleidingsinstituten en wij als gemeenschappen ons perspectief op het leven op het gedachtengoed van Darwin. Ten eerste; alles wat er is, is wat je met eigen ogen kan zien. Tweede overtuiging; de erfelijke DNA code=je aanleg en het milieu waar je leeft, bepalen je levensloop. Ten derde; aanleg, vastgelegd in je DNA en milieufactoren bepalen je levensloop.


Gevolg? Hebzucht. Materialisme. Oorlog. Geldingsdrang. En vernietiging van alles wat mooi en waardevol is. De Aarde sterft er al bijna onder.
Leer der Epigenetica Sinds 10 jaar ontwikkelt zich de Leer der Epigenetica die het Darwinisme op de schop neemt. De kennis staat lijnrecht tegenover onze oude overtuigingen. 1.Gebruik je gedachten als een magneet; fantaseer, visualiseer en creëer in het NU! Trek zo aan wat je voor je ziet. 2.Je erfelijke code=DNA stuur je actief aan o.i.v. gedachten en milieufactoren. Je brein, je lichaam, chemie past zich aan aan jou gedachten en wensen en helpt zo mee om je dromen waar te maken. 3.Evolutie heeft het oerprincipe dat de soort moet samenwerken & delen om te overleven.


Angst en foute overtuigingen zijn dodelijk.
Dus stel je voor; een mens met zijn perfecte biologie is er van overtuigd ”ik ben te dik”. Ook al spreekt iedereen, plus het spiegelbeeld, dit tegen. Deze misperceptie veroorzaakt anorexia en deze ongegronde angst……….is dodelijk.
Het verhaal over mijn dochter gaat verder………..Ik wist me geen raad want de professionele adviezen die we al eerder trouw opvolgden leidden absoluut niet tot het gewenste resultaat; een normaal gewicht en een fit en gezond leven.


Hoe help ik mijn dochter uit deze penibele situatie?
Na alles wat we samen overwonnen hebben MOET dit te klaren zijn!
Jawel; het is me uiteindelijk gelukt om het tij te keren, tegen alle goede raad van artsen, meerdere diëtisten en GGZ-specialisten in. En de angstscenario’s voor de nieuwe keuzes van anderen om mij heen, niet te vergeten.
Ik ontdekt de kennis der orthomoleculaire voeding en leefstijl.
Deze nieuwe weg, deze hele nieuwe kennis op basis van wetenschap die nog maar net aan het licht komt, maakte ik me door en door eigen. Samen slijten we de nieuwe richtlijnen in ons leven in met als resultaat dat mijn dochter in 5 maanden 20 kilo afvalt, maar sterker nog; ook haar autistische brein gaat al binnen enkele weken na aanvang van deze nieuwe manier van eten en bewegen significant veel beter functioneren!


In juli 2016 studeert ze Cum laude af; slank, met een geweldig concert in
de mooiste japon ever! En deze maand studeerde ze af op het meest prestigieuze conservatorium ter wereld en een glanzende carrière ontvouwt zich. Ze gaat haar eigen inkomen verdienen en het allerbelangrijkste; komt volledig tot haar recht en is zó gelukkig.


Ik wil het naadje van de kous weten en start een zoektocht naar meer kennis om het soepele gewichtsverlies en de significante auti-verbetering te kunnen begrijpen. Toen ik de juiste bronnen vond heb ik er uitgebreid in doorgestudeerd en nu kan ik dus ook jou leren hoe je jezelf daarmee zó veel kan ver-BETER-en!
Meer gezondheid. Fitter. En vrolijker met Voeding & Leefstijl als medicijn!
Pak het óók aan, met mijn Programma EET JE BETER,


Derde facet; Exercise Wie herinnert het zich niet; de fluoricerende outfits van Jane Fonda. De talloze video’s met hippe oefeningen. De zweetbandjes en de hoog opgesneden pakjes.
Waar die hype vandaan kwam? Dat is best kwalijk te noemen! Na de tweede wereldoorlog en de toegenomen welvaart holde de volksgezondheid achteruit, stegen de ziektekosten zo schrikbarend, dat de overheid zich geroepen voelde om in te grijpen. Zij gaf adviezen die beslist niet hebben geleid tot een gezondere bevolking. En Jane Fonda? Die pikte haar graantje van de winst graag mee! Meer gedetailleerde kennis hoor je in de lezing over koolhydraten.
Transformatie van de Rups Jouw keuzes, jouw persoonlijke (on)gezondheid in relatie tot de huidige situatie op aarde, tot het grote geheel.
Door angstgedrag of misperceptie verergert de mens zijn eigen crisis èn zo ook in groter perspectief, de crisis op de hele aarde.


Ter illustratie; stel je een rups voor in de groei; alle 15 triljoen cellen werken met ademhalen, spierfunctie en spijsverteringtaken samen aan maar één groot doel; groei! Als die groei uiteindelijk stagneert omdat de rups bijna volgroeit is dan ontstaat er bij een deel van de identieke cellen paniek. Onder grote stress gaan zij daardoor over in Apoptose =zelfvernietiging. Hoe de vlinder toch weet te ontpoppen?


Tot Vlinder Er zijn ook cellen die kalm blijven, mindset aanpassen, als imaginal cells hun creativiteit inzetten om tot vernieuwende oplossingen te komen. Hun chemische balans en biologie verandert mee en zo wordt het wonder mogelijk dat de rups zich ontpopt als vlinder. Stel je eens voor wat dat in groter verband kan betekenen!!


Vierde aspect; Expect
Wil jij óók loskomen van je destructieve gewoonten? Wat krijg je van mij om mee aan de slag te gaan als je echt anders wil gaan eten en bewegen? Alle elementen om gezonder te worden heb ik op een rij gezet
Kijk ook mijn boeken in, lees op mijn website de reviews van cliënten. Overtuig je van de heldere informatie, de smakelijke recepten en niet te vergeten; de persoonlijk coaching, de echte aandacht en tijd voor jouw specifieke vragen en uitdagingen. Met dit maatwerk kom jij waar je wil zijn!


Vijfde aspect; Dirt/Vervuiling Chemische stoffen die onze neurologische huishouding verstoren zijn diep in ons leven doorgedrongen. Geen wonder dat als eerste onze kinderen leiden aan neurologische stoornissen. Geen wondere dat dieren
verdwijnen en ons voedsel steeds giftiger wordt. Ja, alles staat met alles in verbinding en er is één geluk bij dit ongeluk. Hier ligt tòch ook de oplossing van zoveel ziekte en verval. In de elfde lezing hoor je meer details en verhalen.


Zesde aspect; Ongoing Denk bij voeding & Leefstijl niet in dieet en wat sport of oefeningen, maar in levensstijl waar je Gezond(er), fitter en vrolijke van wordt. Winst die je NOOIT meer wil verliezen. Kom naar lezing 16 voor heel veel kennis en motivatie om jezelf aan te pakken.


Zevende aspect; Mindfull Het is een modewoord, een hype, een verdienmodel; Mindfulness. Misschien vind je het interessant om mijn visie te horen op spiritualiteit. Als soefi geef ik je een kijkje in de oude tradities en de waarde voor onze tijd. Ervaar tijdens de laatste lezing in deze reeks zelf wat stilte met je doet. Rust, aandacht. Leegte als Bron.
Zevende aspect; Mindful
Het is een modegril. Mindfulness.
Maar ook een zeer essentieel aspect voor een leven in balans.


Om meer zicht op mijn eigen balans te krijgen, meer kijk op relaties en hoe ik daarin kan staan en zeker ook; hoe bescherm ik mezelf beter, leer ik gronden en mezelf beschermen om het leven leefbaarder te maken deed ik de opleiding als energetische therapeut aan de School voor Intuïtieve Ontwikkeling bij Maria Majoor. Sinds 7 jaar leer ik in de oude Soefitraditie verder in mediatie, healing en afstemming op het Grotere.


Tijdens de laatste lezing in deze reeks van 20 lezingen neem ik je mee in deze ervaringen, de stilte en prachtige oude tekst. Als je wil. Welkom!
Metafoor Het verhaal over de rups die tot vlinder wordt. Is dàt geen prachtige metafoor voor jouw mogelijkheden om óók gezonder te kunnen worden? Geen angstdenken, geen stress meer in je leven, maar vrij denken, meegeven met wat zich aandient en jezelf zo ontwikkelen naar iets BETERs als ooit voor mogelijk werd gehouden.


De zoektocht en prachtige uitkomst in het leven van mijn dochter met haar giga autistische stoornis? Als het voor haar werkt, dan kàn het dus. Ook voor alle anderen met neurologische schade door de vervuiling, stress en ons verarmde voedsel.


Mijn aanbod staat.


Vraag me alles wat je nog meer wil weten om de durf te verzamelen om van start te gaan. Ondanks je twijfel omdat dit zó nieuw is. Misschien niet wetenschappelijk bewezen omdat de wetenschap altijd achter de praktijk aanloopt.
No offence, maar JIJ wil BETER worden en je leven verrijken met een goede gezondheid en heldere geest.
Waar wacht je nog op!


MARGO
0610484851 www.yournaturalchemistry.nl

Tags: adhdautismeetengezondheidleefstijlMedicijnstoornisVoeding